2020-03-30 14:46:17

Pismo podrške!

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Iza nas su dva tjedna Nastave na daljinu, za koju se, spletom neželjenih okolnosti,  nismo imali vremena detaljnije pripremiti, dogovarati, organizirati. Učimo svi zajedno, “u hodu“ - i učenici, i učitelji, i roditelji. Vjerujemo da smo svakog dana u tome sve uspješniji…

Učitelji se trude organizirati nastavu i pri tome zadovoljiti potrebe i mogućnosti svakog pojedinog učenika, uspostaviti i neposrednu, individualnu komunikaciju sa svakim kako bi se svaki učenik na zadovoljavajući način uključio u rad u svojem online okruženju. Vjerujemo da u cijelom tom procesu postoje  određenih poteškoća koje se kroz aktivnost svih dionika, ali i u dobronamjernoj, dvosmjernoj komunikaciji (škola- dom učenika) mogu ublažiti i, iz dana u dan, postepeno prevladati.

Međutim, prije svega učenici, ali i roditelji/skrbnici učenika trebaju shvatiti da uspješnost ovakvog načina rada u velikoj mjeri ovisi od njih i toga koliko su spremni uložiti truda, energije, dobre volje, želje za stjecanjem novih znanja i vještina. Više nego ikad, odgovornost je na učenicima. I zato, dragi učenici, budite uporni, marljivi, radišni, odgovorni i željni novih spoznaja!

Vjerujemo da će ovo vrijeme neizvjesnosti, strahova i tjeskobe brzo proći i da ćemo se opet, svi zajedno, vratiti u naše škole!

Učenici razredne nastave (I.-IV. razred) i dalje prate nastavu na daljinu na HRT3

(raspored: I. razred u 8 sati;

                II. razred u 9 sati;

               III. razred u 10 sati i

               IV. razred u 11 sati ) i slijediti upute i zadatke vaših učiteljica.

Učenici predmetne nastave (V.-VIII. razred) slijede tjedni raspored sati naše Škole uz upute i zadatke predmetnih učitelja-ica u virtualnim učionicama.

Poštovani roditelji, vaše dijete vas sada treba! Budite mu podrška i pomoć u ovoj (nepredvidivoj) svakodnevici, ali i u ostvarivanju školskih ishoda.Ako osjetite i najmanju potrebu, bez ustručavanja, obratite se razredniku-ci, predmetnom učitelju/učiteljici,stručnoj službi ili ravnateljici. Svi smo tu s istim ciljem i najboljim namjerama!

Dajmo sve od sebe, i u ovo nezahvalno vrijeme, da naša djeca i naši učenici izrastu u vrijedne, poštene, obrazovane i dobre ljude!

Budimo odgovorni i ostanimo doma!

 

                                              Vaši: ravnateljica, učitelji i članovi stručne službe

 

U prilogu:

Preporuke za organizaciju radnog dana https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Vijesti/2020//Preporuke%20o%20organizaciji%20radnog%20dana%20ucenika%20tijekom%20odrzavanja%20nastave%20na%20daljinu.pdf

Psihološka pomoć

https://www.unicef.org/croatia/sto-trebate-znati-o-koronavirusu-covid-19

https://www.poliklinika-djeca.hr/


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Budinšćina