2020-01-31 12:48:32

Četvrtaši kod lovaca

Čitajući lektirna djela Duh u močvari i Bambi, četvrtaši su se našli pred dilemom: jesu li lovci zaista samo osobe koje ubijaju životinje ili imaju i neke druge zadaće. Zaključili su da  najbolje odgovore mogu dobiti kod samih lovaca.

Pod OPŠIRNIJE pogledajte kako je protekao posjet.

 

Sa svojom učiteljicom Jagodom Šmit, knjižničarkom Andrejom Satmari  i ravnateljicom Renatom Kreber-Mikšaj uputili su se u prostorije Lovačke udruge Jelen Budinščina. Tamo su ih dočekali predsjednik Zvonko Vretenar, tajnik Damir Ričko i lovnik Darko Hruškar. Učenici su pripremili mnoga pitanja na koja su lovci imali zanimljive i djeci jasne odgovore. Nakon druženja u prostorijama doma, lovci su pokazali djeci ograđeni prostor u kojem borave divlje svinje, mužjak Đuro i ženka, kojoj su učenici smislili ime Đurđa.

Ovaj posjet potaknuo je kod nekih učenika interes za lov i probudio želju da jednog dana i oni postanu lovci/ lovkinje. Naučili su da se lovci ne bave samo ubijanjem životinja, nego i uzgojem te zaštitom životinja u lovištu.

Ovim putem zahvaljujemo se članovima LU Jelen Budinščina na suradnji i gostoprimstvu te se nadamo da će se suradnja i dalje nastaviti.


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Budinšćina